úterý 3. července 2012

Jak to všechno začalo

Úplný počátek bych viděla v den, kdy za námi přišli Wormovi, že ví o pozemku, který je veliký na hodně parcel a zjišťovali zájem. My zájem docela měli, když jsme se tam byli podívat, líbilo se nám to a tak začlo vyjednávání. Dlouhé a složité vyjednávání v jehož průběhu se stalo i nestalo hodně věcí. Nakonec přišli Filda a Barunka s tím, že stavět nebudou. Což nás asi hodně vzalo, ale hodně nám to dalo. Museli jsme přijmout a promyslet mnoho věcí a okolností. Nejdříve mi přišlo líto, že ta idylka, kterou jsem si vysnila, nakonec nebude a my nebudeme bydlet vedle Wormíků a naše děti spolu nebudou lítat po venku a mezi baráky a krávami. Věděla jsem , že to nakonec stejně musím přijmout. Potom jsme začali přemýšlet, co bude s námi. Wormovi mezitím koupili domek v Hradci. Neměli bychom taky koupit nějaký strarý barák? Nebude to přeci jen finančně výhodnější? A rychlejší? Do toho se ale Paťovi nechtělo - jeho sen je stavět. Co ale s pozemkem v Domašově? Dva roky a vyřizování nijak valně nepokračuje. Ale vedle domku, který Wormovi koupili, prodávala obec nějaké stavební parcely - narozdíl od Domašova už zasíťované. Paťa to njedříve důkladně prostudoval na mapě a když to vypadalo celkem zajímavě, nevydrželi jsme a jeli jsme se tam podívat. Přímo nás to tam uchvátilo. Netušili jsme, že bychom někdy chtěli žít tak "daleko" od Jeseníku. Už dříve jsme se Zuzce a Ondrovi divili, co chtějí dělat v Hradci, když uvažovali o koupi jednoho z tamních domků. Ale bylo tam tak krásně, že nás to prostě dostalo.
A tak jsme se rozhodli, že Domašov vzdáme a koupíme jednu parcelu v Hradci u Jeseníka, hned v sousedctví Wormů:-) Že my je pronásledujeme?!
To bylo v říjnu roku 2011.
Byli jsme se tam hned znovu podívat i s naším panem architektem Sísou a taky s Wormovými skouknout jejich odmeček.
Idylka na houpačce - kterou si ale předchozí majitelé domku odvezli. Wormovi mají nádhernou velkou zahradu, která se dětem líbila.
 Chlapi si ke svému rokování přivolali ještě starostu Hradce - Nové Vsi.
 A děti hledali a schovávali všude po pozemku kešky:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat